За нас - Спа Хотел Спартак, Сандански

Добре дошли в официалния сайт на Спа Хотел Спартак **** (бивш Свети Никола). Спартак е оригиналното име на комплекса, построен през 1974 година. Хотелът е основател на туристическия бизнес в Сандански. През 2022 г. хотелът е реновиран и след петиция на гражданите, ръководството решава да възстанови оригиналното име Спартак, вместо Свети Никола. Спа Хотел Спартак е разположен в подножието на Пирин планина в самия център на град Сандански – град, щедро надарен от природата с изключително разнообразие на ландшафта, мек, умерено континентален и подходящ за целогодишен отдих климат, богатство на флора и фауна, лековити минерални извори, 13-вековно културно-историческо наследство, съхранени традиции и обичаи. Хотелът работи целогодишно. Спа Хотел Спартак е отличен избор за семейни почивки, групово настаняване и организиране на различни събития.

Условия при настаняване

Спа - хотел  Спартак разполага с 81 стаи, разпределени както следва: 7 студиа, 10 фамилни студия, 40 класически стаи и 24 супериорни.

Настаняване след 14:00
Освобождаване до 12:00
Отмяна на резервация

Анулационните политики са различни за различните тарифи. Можете да проверите конкретните периоди на анулиране, в процеса на резервиране през модула за резервации.

Правила и условия

Резервация - резервация на хотелско настаняване;
Потребител – всяко лице, ползващо услугите на Спа хотел „Спартак” съгласно настоящите Условия;
Лични данни - данни от документа за самоличност на Потребителя /лична карта или паспорт/, телефонен номер, e-mail или адрес за кореспонденция;
Хотел - обект Спа хотел "Спартак", осигуряващ настаняване съгласно Закона за туризма, действащ в Република България;
Хотелиер - упълномощено физическо или юридическо лице, представляващо обекта на хотела;

Фирмени данни:
Свети Никола ООД
Седалище и адрес на управление:
Сандански, ул. Македония 1
Булстат: BG 130524166
МОЛ: Илия Пасков

Адрес за дейност и кореспонденция:
Сандански 2800, ул. Македония 1
Спа хотел "Спартак"

ЛИЧНИ ДАННИ

Настаняването в хотела се извършва с представяне на лични документи, удостоверяващи самоличността на гостите.
Предоставените от всеки гост данни са защитени в съответствие със Закона за защита на личните данни и нормативната уредба, уреждаща защитата на информацията и се обработват само във връзка с изпълнението на установените изисквания на Закона за туризма.

Тази информация се използва само във връзка с направените резервации и не се предоставя за други цели.

Спа хотел "Спартак" има право да събира и използва информация за своите потребители при извършване на резервация или регистрация.
Информацията, чрез която Потребителят на уебсайта www.spahotelspartak.com може да бъде идентифициран може да включва име, фамилия, телефон и имейл адрес за кореспонденция и всякаква друга информация, която Потребителят предоставя при резервация и всяка друга, която той въвежда или предоставя при заявка, получаване или използване на услугите, предоставяни от Спа хотел „Спартак”.
Спа хотел "Спартак" гарантира поверителността на личните данни на своите потребители, като декларира, че те ще бъдат използвани само за следните цели:
- установяване на контакт с Потребителя при уточняване на подробности относно резервацията и начините за нейното плащане;
- фактуриране;
- помощ при попълване на резервацията, ако не можете да го направите сами;
- информация за цени или услуги;
- предоставяне на услуги и поддръжка;
- известяване за нови услуги или продукти;
Спа хотел „Спартак” полага дължимите грижи и отговаря за опазването на информацията за Потребителя, станала му известна по повод направената резервация чрез уебсайта www.spahotelspartak.com, освен в случаите на непреодолима сила или случайно събитие.
Можете да посетите нашия уебсайт www.spahotelspartak.com, без да оставяте никакви лични данни. Личните данни се събират само ако ги предоставите доброволно, когато правите резервация или изпращате запитване. Когато направите резервация, ще бъдете помолени да попълните онлайн формуляр, който съдържа: име, имейл и телефонен номер за връзка. Тази информация е необходима за обработка на поръчката и завършване на поръчката (включително изпращане на имейл до вас за потвърждение на поръчката).

Когато въвеждате лични или бизнес данни (имейл адреси, имена и др.), Вие се съгласявате с общите условия на сайта. С въвеждането на данните вие ​​се съгласявате с тяхното събиране, обработване и използване с цел установяване на контакт. Не се извършва събиране, обработка и използване за каквито и да било други цели. Това съгласие може да бъде отменено по всяко време за бъдещ период. Вашите лични данни няма да бъдат прехвърлени, освен ако изрично не желаете да го направите.

Имате право да поискате информация за това какви данни се съхраняват за вас, техния произход, получатели и за каква цел се съхраняват. Информацията ще Ви бъде предоставена своевременно. Освен това имате право личните ви данни да бъдат коригирани, блокирани и изтрити в съответствие с разпоредбите.

Ограниченията не се прилагат в случай, че Потребителят или лица под негов контрол са извършили злоумишлени действия по смисъла на настоящите Общи условия или са нарушили правата или законните интереси на трети лица. В този случай Спа хотел „Спартак” има право да предостави лична информация за Потребителя на съответните компетентни държавни органи в съответствие с приложимото законодателство.

Спа хотел "Спартак" се задължава да не разкрива никаква лична информация за Потребителя и да не предоставя събраната информация на трети лица - фирми, физически лица и други, освен в случаите, когато:
- е получил изричното съгласие на Потребителя в момента на резервацията или в по-късен момент;
- информацията се изисква от държавни органи или длъжностни лица, които съгласно действащото законодателство са упълномощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури;
- в други случаи, определени в закона;

Политика за домашни любимци (кучета)

Вашите домашни любимци (кучета) са добре дошли в Спа Хотел Спартак, при следните условия:

 • Кучето не бива да превишава 3 кг;
 • На възраст над 6 месеца;
 • Кучето трябва да има всички необходими ваксини, да е обезпаразитено и да има официлани документи (паспорт);
 • Трябва да е обучено и да има изградени хигиенни навици;
 • В общите зони е необходимо да носи каишка и да не се оставя без надзор;
 • Стопанинът носи отговорност за почистване след домашния любимец в хотела и района около хотела;
 • В случай, когато е необходимо да се остави домашният любимец без надзор в стаята, той трябва да бъде заключен в съответна клетка, която се осигурява от стопанина. 
 • При щети причинени от домашният любимец, разходите се поемат от стопанина;
 • Забранено е влизането с домашен любимец в заведенията за хранене и СПА центъра;
 • Хотелът си запазва правото за прекъсне престой на стопанин и домашен любимец, без предварително уведомление и по усмотрение на ръководството;
 • Хотелът си запазва правото да начисли по Вашата сметка стойността за нанесените щети.
 • Резервирано помещение с балкон.